Osa 3: Valmis sisustussuunnitelma hautaustoimistolle


Aiemmissa postauksissani kävin hautaustoimiston sisustusuunnitelman taustoituksen ja suunnitelman lähtökohdat läpi. Tässä nyt havainnekuvat valmiista kohteesta. Tämä oli itselleni hyvin mielekäs harjoitustyö ja olen iloinen  lopputuloksesta. Toivon, että pääsen joku päivä toteuttamaan hautaustoimiston tai saattohoitokodin sisustussuunnitelman oikeaan kohteeseen.


Aula, jossa atrium on keskellä tilaa ja arkut ja mäntymetsä vasemmalla. Atriumin oikealla puolella on uurnat, joita ei tässä kuvassa näy. Hautaustoimiston työntekijöiden haastattelussa ymmärsin, että arkkuja ei kuulu piilottaa. Asioinnin yhteydessä asiakas voi rauhassa tutustua niihin ja käynnin loppupuolella on valmiimpi valitsemaan arkun/ uurnan. 


Neuvotteluhuone, jossa kaikki ovat pyöreän pöydän ympärillä. Turvaa tuo luonnonvalo ja mäntymetsä. Tammisessa hyllykössä on kauniita uurnia, jotta tapaamisen aikana silmä tottuu niihin ja asiakkaan on helpompi valita mieleisensä.


Asiakastapaamishuone. Tietokonetta ei asiakastapaamisissa käytetä, jotta työntekijä voi olla paremmin läsnä asiakkaille. Myös luonto on vahvasti läsnä tilassa tuomassa turvaa ja lohtua.


Asiakastilat ovat alakerrassa ja yläkerrassa on henkilökunnan tilat. Kattoikkuna portaiden yllä luo vaikutelman noususta kohti valoa.


Henkilökunnan avokeittiö. Materiaalit ja väripaletti toistuvat kaikissa tiloissa luoden yhtenäisen ilmeen.


Henkilökunnan toimiston ikkunaseinän lähellä on rauhoittumis/ miettimisnurkka.


Avokonttoripuoli toimistosta.


Kommentit